top of page

ONTWIKKELEN

VAN BINNENUIT
 

De mooiste dingen ontstaan van binnenuit. Dat ervaren we in ieder team. Met liefde en plezier inspireren, ondersteunen en begeleiden we professionals in scholen en kindcentra dan ook om de plek te worden die zíj van binnenuit willen zijn.
 
Onze activiteiten zijn geordend in 3 fasen met het ontwikkelpad als onderlegger. Via de pijlen hieronder kom je bij verschillende pagina's. Kijk op je gemak rond, laat je inspireren en neem vrijblijvend Contact op voor een voorstel op maat. 
En wil je een snel beeld van alle activiteiten? Dan vind je onder deze link een handig overzicht
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png

Aan het begin van het pad vind je activiteiten die gaan over de bedoeling. Je gaat de diepte in en werkt aan een vruchtbare bodem om de plek te worden die je als school of kindcentrum van binnenuit wilt zijn. Zo bouw je aan een stevige (team)basis. Wat betreft activiteiten kun je bijvoorbeeld denken aan een inspirerende lezing,  studiedag, een tweedaagse voor je team, een onderwijscafé voor ouders of een festival voor je stichting.

pijl gebruiken.png
Matroesjka.png
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png

Deze activiteiten helpen om op eigen wijze zelf verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken. Je brengt in beeld wat er al is en onderzoekt vanuit de Terreinen van invloed wat nog nodig is om de plek te worden die je van binnenuit wilt zijn. In deze fase leer je bijvoorbeeld een professionele leefleergemeenschap bouwen, ga je aan de slag met portfolio, onderwijs vanuit leerlijnen of het realiseren van een boeiende omgeving.

pijl gebruiken.png
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png

Op dit deel van het pad vind je activiteiten voor het versterken van de dagelijkse praktijk.  In verschillende werkplaatsen kunnen vakmannen en vakvrouwen vaardiger worden in het ontwerpen en uitvoeren van boeiend maatwerk. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan boeken maken met je groep, aan de slag met het portfolio, thematisch wereldwijs onderwijs ontwerpen, kinderen begeleiden in spel of samen op onderzoek.

pijl gebruiken.png
Leefleerschool van-Binnenuit (Fotokaart) (42 x 59_edited.jpg
Leefleerschool van-Binnenuit (Fotokaart) (42 x 59_edited.jpg
De mooiste dingen ontstaan van binnenuit. Ook in jouw organisatie! Daarom werken we altijd vanuit jullie eigen context, behoefte en tempo. We helpen professionals eigen vakmanschap en meesterschap ontwikkelen. Dat doen we op basis van theorie en jarenlange ervaring.

Neem vrijblijvend
Contact op. Onze Meesters van binnenuit horen wat nodig is, nemen bij de hand en helpen je in iedere fase van ontwikkeling met advies op maat, handige hulpmiddelen, bewezen aanpakken en boeiende scholingsactiviteiten. 


In Leefleerschool VAN BINNENUIT draait het om jou en jouw ontwikkeling als professional. 
Je bent heel welkom!
bottom of page