top of page
Hoe beweeg je van systeemgericht naar mens- en wereldgericht? En hoe zorg je dat ieder kind kan ontwikkelen in onderwijs van binnenuit? Ontdek het zelf in tal van boeiende activiteiten met het ontwikkelpad als basis.
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png
De beweging van systeemgericht naar mens- en wereldgericht start met het bouwen van een stevige (team)basis. Aan het begin van het pad vind je verschillende activiteiten die daaraan kunnen bijdragen.

Verder op het pad wordt vanuit die stevige basis ruimte gemaakt voor vakmanschap en vind je activiteiten om eigen meesterschap te ontwikkelen op de Terreinen van invloed.

Vervolgens vind je aanbod voor de dagelijkse praktijk: werkplaatsen voor leerkrachten, docenten en ondersteuners, waarin je vakmanschap ontwikkelt om boeiend onderwijs op maat te ontwerpen.  
In leefleerschool van-Binnenuit draait het om jou en jouw ontwikkeling als professional. 
Voel je welkom!
Matroesjka.png
Leven. Leren. Werken. Spelen. Ontwikkelen. Ontmoeten.
Vinden. Verbinden. Vieren. 
pad transparant.png
Bouw aan een stevige (team)basis

Vertragen. Voelen. Vertrouwen. Kijken door een Rode bril. Handelen vanuit het ABC. Nieuwe mentale modellen. Handige hulpmiddelen. Leidende uitspraken.

De activiteiten aan het begin van het pad zijn gericht op het bouwen van een stevige (team)basis voor ontwikkelen van binnenuit. Dat is niet systeemgericht maar mens- en wereldgericht. Stap voor stap beweeg je over je eigen ontwikkelpad. De weg naar duurzame verandering is daarbij de weg naar binnen.

Doelgroep: 
professionals die met kinderen, jeugd, jongeren, mensen werken (onderwijs, opvang, zorg). 
pijl gebruiken.png
WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png
Stevige (team)basis
Schermafbeelding 2022-10-09 om 13.20_edited.jpg
Werk op de Terreinen van invloed

Onderwijs als ambacht. 
Organiseren van leren. Communiceren. Inrichten. Ruimte nemen. Je vak verstaan. Werk maken van boeiend onderwijs voor iedereen. 

 

Scholen die hebben uitgesproken waar ze van binnenuit voor staan en voor willen gaan, gaan aan de slag op de Terreinen van invloed.

Ontwikkelen in onderwijs van binnenuit betekent dat er werk aan de winkel is op vier terreinen, namelijk: vakmanschap, organisatie, inrichting en materialen en communicatie. Een kleine verandering
op een van de terreinen, kan al een groot verschil maken. 


Doelgroep: professionals in basisonderwijs en opvang (kindcentra).  

WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png
pijl gebruiken.png
Terreinen van invloed
schepje_vierkant.png
Maak boeiend onderwijs

 

De methode de baas. Doen wat voor ieder kind het goede is om te doen. Werken vanuit leerlijnen. Toegerust raken om zelf onderwijs te ontwerpen.

 

Professionals die werk willen maken van boeiend onderwijs op maat, vinden hier activiteiten om eigen meesterschap te ontwikkelen. Van de praktijk voor de praktijk. Met professionals voor professionals.Doelgroep: professionals in basisonderwijs en opvang (kindcentra).  

WhatsApp Image 2023-01-17 at 13.50_edited.png
pijl gebruiken.png
Boeiend onderwijs
bottom of page