top of page

Online Werkplaats Speel je mee?

Spel is basis voor ontwikkeling.
Maar hoe begeleid je dat? Wanneer speel je mee? En hoe dan?
En hoe zorg je dat kinderen zich ontwikkelen in/door spel?
Dat ontdek je in deze WerkPlaats!

𝗗𝗿𝗶𝗲 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗲𝗲𝗻𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁𝗲𝗻: 𝗦𝗽𝗲𝗹 𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗹𝗯𝗲𝗴𝗲𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴

Online Werkplaats Speel je mee?

Woensdag 20-09-23 I 04-10-23 I 01-11-23

19.00 - 20.30 uur

professional basisonderwijs, professional opvang

Je kunt aanmelden!

Wat gaan we doen

Spelen moet je doen! Deze online Werkplaats is dan ook heel praktisch ingericht, zodat je er de volgende dag meteen mee aan de slag kunt in je eigen praktijk.


Vooraf

Voor de eerste werkplaats is geen voorbereiding nodig.


Tijdens de werkplaatsen (3x één uur en 2x twee uur in je eigen praktijk)

  • Je verkent hoe kinderen spelen, hoe kinderen zicht ontwikkelen in spel en op welke manier je het spel kunt begeleiden;

  • We gaan met elkaar dieper in op veelgestelde vragen rondom spelbegeleiding zoals: ‘Hoe zorg ik dat kinderen met elkaar praten in het spel?’ en: ‘Hoe zorg ik dat het spel geen rommeltje wordt?’

  • Je leert wat je kunt doen om het spel in je groep voor een langere periode interessant te houden. Hoe zorg je voor rijk en boeiend spel voor ieder kind tot het eind van een thema.


Tussen de verschillende werkplaatsen pas je vanuit gerichte opdrachten toe wat je geleerd hebt. Je reflectie hierop neem je mee naar de volgende werkplaats.


Na de werkplaatsen

Al spelend samen met kinderen de wereld verkennen!


IK Ontwikkel

Tijdens deze vB-WerkPlaatsen maken we gebruik van de IK Ontwikkel Activiteitenkaart Samen spelen. Deze kaart krijg je bij de eerste bijeenkomst als gratis download. Ook maak je kennis met de IK Ontwikkel KAART met doelen voor Spel en onderzoek.


Doelgroep

Professionals in onderwijs (PO) en opvang.


Data en locatie

Drie online bijeenkomsten op woensdagen: 20-09-23 I 04-10-23 I 01-11-23

(19.00 - 20.30 uur)


*Op aanvraag is een traject binnen een school of bestuur mogelijk. Locatie, data, tijden en kosten zijn dan op maat. Voor meer informatie kun je contact opnemen.Studiebelasting

Er mag uitgaan worden van een studiebelasting van 8,5 uur, waarvan 3 bijeenkomsten van 1,5 uur en tussentijdse activiteiten (2x2 uur) in je eigen praktijk.


Meester

Meester in dit gezelschap is Anneleen. Zij is Ontwikkelaar (IK Ontwikkel) en Meester van binnenuit. Zij werkt zo'n 20 jaar als leerkracht in het basisonderwijs en is Meester in thematisch onderwijs, spel en spelen, onderzoekend en ontwerpend leren en betekenisvol taalonderwijs.


Stempel

Alle activiteiten van leefleerschool van-Binnenuit zijn gericht op het ontwikkelen van eigen meesterschap van binnenuit. Deelnemers aan deze activiteit ontvangen een certificaat van deelname inclusief het stempel van-Binnenuit.


Kosten

€ 140,- per deelnemer vrij van BTW.


* Optioneel (niet inbegrepen): 1x feedback op de vloer tijdens schoolbezoek van 2 uur (€ 320,- excl. reiskosten).

* Leefleerschool van-Binnenuit is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs en vrijgesteld van BTW.Vragen

Heb je vragen, wensen, suggesties? Neem gerust Contact op!


bottom of page