top of page
3189_001_edited_edited.jpg
Hartje pa en moeke_edited.png

WELKOM

WAT FIJN DAT JE ER BENT

Onze samenleving kent allerlei systemen die ooit vanuit de beste bedoelingen zijn ontstaan en van betekenis waren. Maar in de wereld van vandaag lijkt het systeem soms belangrijker dan de mens. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.    

 

De weg naar duurzame verandering is de weg naar binnen. Dat vraagt om vertragen, voelen en vertrouwen. Stoppen met rennen op het systeemgerichte pad en kiezen voor een mens- en wereldgericht pad. Weg van knellende systemen, cijfers en protocollen en ieders welzijn en ontwikkeling centraal zetten. Geen geduw en vernieuw van buitenaf, maar hervormen van binnenuit. Zo vormt zich waardevol onderwijs, liefdevolle opvang en menselijke (jeugd)zorg. En dát kan overal!

De mooiste dingen ontstaan van binnenuit. 

Werk je in een school of kindcentrum? Met kinderen, jeugd, jongeren? Ervaar je dat het systeem knelt? En durf je te geloven dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit?  

 

Voel je welkom! Laat je voeden door het gedachtengoed van Nicole Hanegraaf en draag op jouw eigen wijze bij aan beweging van binnenuit. Niet systeemgericht, maar mens- en wereldgericht. Via de pijl ga je direct naar de activiteiten

pijl gebruiken.png
Klaslokaal - Bewerkt (1)_edited.jpg

HOE 

VAN BINNENUIT

 

De weg naar duurzame verandering is de weg naar binnen. Jij bent de sleutel!

Weet je dat alles al aanwezig is? Je hoeft het alleen maar te gaan zien. De verandering begint bij de manier waarop je kijkt. De Rode bril en het ABC helpen om consequent te kijken en handelen van binnenuit. Het zijn eenvoudige hulpmiddelen met een kracht die haast niet te beschrijven is. Wie ze gebruikt, kan zelfs hele organisaties in beweging brengen. Van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. 

WAT
VAN BINNENUIT

 

Versterk en ontwikkel vakmanschap en meesterschap om van binnenuit op eigen wijze zelf te gaan weten, kiezen, vertrouwen, durven, dóen.

 

Neem vrijblijvend Contact op. We luisteren, denken mee en geven advies op maat. In iedere fase van ontwikkeling bieden we passende activiteiten. Dat doen we met het ontwikkelpad als routekaart op basis van theorie en jarenlange ervaring. We beloven duurzame verandering van binnenuit. Want zo ontstaan de mooiste dingen. Altijd. 

pad transparant_edited_edited_edited.png
Schermafbeelding 2022-10-05 om 19.21_edited.jpg
hartje tonny_edited.png
hartje tonny_edited.png
hartje tonny_edited.png

Op zoek naar wat meer algemene informatie over ontwikkelen in onderwijs van binnenuit? Kijk dan hier wat deze scholen kenmerkt waar ze met een hartje op de kaart te vinden zijn. 
 

Bezoek zeker de pagina over het boek Onderwijs van binnenuit. Daar vind je waardevolle informatie en verschillende illustraties, posters en modellen bij het boek van Nicole. Handig!

Kijk op de site IK Ontwikkel voor een compleet pakket met gereedschap om onderbouwd, verantwoord en op eigen wijze te ontwikkelen van binnenuit.

bottom of page