In de leefleerschool van-Binnenuit tref je Meesters in alle soorten en maten. Zij komen van binnen én buiten. Wat hen kenmerkt is dat ze ervan uitgaan dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit.  
Schermafbeelding 2022-10-01 om 13.27_edited.jpg

Nicole Hanegraaf 
directeur

Al een heel leven zit ik in het onderwijs. Mijn loopbaan begon als leerkracht op een school voor ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). Daarna werd ik intern begeleider, directeur van een kindcentrum en van meerdere basisscholen. In die scholen maakten we van binnenuit de transitie van leerstofjaarklassensysteem naar boeiend onderwijs op maat. 

 

Vanuit leefleerschool van-Binnenuit ondersteun ik sinds 2020 scholen die de beweging willen maken van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. In deze erkende leefleerschool, ontwikkelen professionals eigen meesterschap van binnenuit. Naast de activiteiten bij van-Binnenuit ontwikkelde ik in samenwerking met verschillende Meesters van binnen en buiten een ondersteunende systematiek voor ontwikkelen in onderwijs van binnenuit. Om deze breed te kunnen delen, richten we in 2022 IK Ontwikkel coöperatie U.A. op. Het boek met de titel Onderwijs van Binnenuit schreef ik om scholen op weg te helpen in de hervorming van hun onderwijs. 

 

Mijn missie is dat ontwikkelen in onderwijs van binnenuit voor iedereen mogelijk wordt. 

  • LinkedIn

van-Binnenuit 
Meesters van binnen en buiten

In de leefleerschool van-Binnenuit vind je Meesters van binnen en buiten. Ze dragen met liefde en plezier bij aan ontwikkelen in onderwijs van binnenuit.

 

Meesters van binnen zijn in de leer geweest bij de grondlegger van het gedachtengoed.  Zij spreken dezelfde taal en maken gebruik van de hulpmiddelen bij het ontwikkelpad en de ondersteunende systematiek IK Ontwikkel.

Meesters van buiten herkennen zich in het gedachtengoed en kunnen van betekenis zijn op een bepaald deel van het ontwikkelpad van systeemgericht naar mens-en wereldgericht. 

 

Bij elkaar is het een divers stelletje. Voor ieder wat wils. Om van te leren. Goed in wat ze doen. Meesterlijk goed zelfs. Hun vakmanschap delen ze graag. Natuurlijk van binnenuit. Op een boeiende plek ergens in het land of bij jou op locatie. Welkom!

 

Bekijk hier de activiteiten.

264_001_edited.jpg