top of page

Inspirerend spreker onderwijs

Een lezing van Nicole kan oa gaan over mens- en wereldgericht onderwijs, leiderschap, diversiteit en inclusie, transities van binnenuit en ontwikkelingsgericht toetsen. Met het ontwikkelpad als routekaart biedt zij waardevolle inzichten en handige hulpmiddelen in de beweging van systeemgericht naar mens- wereldgericht. Altijd met als rode draad dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit. ♡

Nicole daagt uit, confronteert en laat voelen dat JIJ ertoe doet.

Inspirerend spreker onderwijs

Wat gaan we doen

Met haar licht Brabants accent, positieve energie en af en toe rake zelfspot, neemt Nicole je tijdens deze lezing op eigen wijze mee in de vertraging. Want waarom blijven we toch maar rennen? En waar rennen we eigenlijk heen? Luisteren we genoeg naar wat onze eigen stem van binnenuit te zeggen heeft?


Dit is geen saaie lezing, maar een interactief verhaal van mogelijkheden zien en keuzes maken. Aan de hand van verhalen, anekdotes, muziek en beelden wordt je meegenomen over je eigen ontwikkelpad van systeemgericht, naar mens- en wereldgericht. De weg naar duurzame verandering is daarbij de weg naar binnen.


Vol humor én inhoud.

Eigentijds, interactief en authentiek.

Vertragen, voelen, vertrouwen.

Dat raakt. Altijd!


Een lezing van Nicole is altijd maatwerk. Tijdens een verkennend gesprek neemt zij thema, doelgroep en wensen met je door. Vervolgens wordt de lezing grondig voorbereid zodat het voor de deelnemers een ervaring wordt om nog lang over na te praten.


Doelgroep

Ieder die met kinderen, jeugd, jongeren werkt. In welke rol of verantwoordelijkheid dan ook. Nicole verzorgt ook bijeenkomsten voor ouders en andere opvoeders.


De lezing van Nicole Hanegraaf vond ik formidabel en heeft me echt geraakt. Helemaal geweldig. ~ Gerard Lont

Data en locatie

Of het nu gaat om een klaslokaal of een theater, een teambijeenkomst of een groot congres, buiten of binnen, een lezing als keynote, masterklas of als onderdeel van een geheel verzorgde dag: Vertel je wensen en we maken een voorstel op maat!


Een lezing kan variëren van 45 - 150 minuten. En zelfs een uitbreiding tot een halve of hele dag is mogelijk. Je ontvangt dan een passende offerte en we komen met meer mensen voor een actief programma, wat verbinding en beweging van binnenuit belooft!


Meester van binnenuit

Nicole Hanegraaf is auteur van het boek Onderwijs van binnenuit, oprichter van Leefleerschool VAN BINNENUIT en IK Ontwikkel coöperatie U.A. en initiatiefnemer van #hogebomen. Zij is al haar hele leven actief in het onderwijs en begon haar carrière als leerkracht op een school voor ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). Later werd zij onder andere intern begeleider, directeur van een kindcentrum en van verschillende basisscholen, welke onder haar leiding van binnenuit de beweging maakten van systeemgericht, naar mens- en wereldgericht.


Nicole komt liefst samen met boeiende Meesters die het verhaal verrijken. Dat gebeurt altijd in overleg, waarbij je kunt denken aan: een jong muzikaal talent, een liefdevolle koekenbakker, een wereldwijze taalkunstenaar of bevlogen beeldenmaker.


Kosten

Het tarief voor een lezing tot 150 minuten: € 840,00 + € 4,40 per deelnemer


* Inclusief voorgesprek, voorbereiding, uitvoering en materialen. Exclusief reiskosten; * Bij meerdere Meesters geldt een ander tarief;

* Leefleerschool VAN BINNENUIT is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs en vrijgesteld van BTW.


Goed te weten

We inspireren, ondersteunen en begeleiden professionals in scholen en kindcentra om de plek te worden die zíj van binnenuit willen zijn. Daarvoor maken we graag een aanbod op maat. Bijvoorbeeld in de vorm van een studiedag, een tweedaagse of zelfs een volledig afgestemd traject om te bewegen van systeemgericht, naar mens- en wereldgericht. Neem vrijblijvend Contact op en vertel ons je vraag of behoefte.


De vraag is niet óf het kan, maar hóe het kan.

Vragen

Heb je vragen, wensen, suggesties? Neem gerust Contact op!
bottom of page