top of page

Werkplaats Kijken door een Rode bril

De manier waarop je kijkt maakt verschil. Kijken door een Rode bril maakt leven, leren en werken fijner. De theorie is in kern eenvoudig, maar in de uitvoering niet altijd makkelijk. Toch kan iedereen het leren en daar gaan we in deze Werkplaats mee aan de slag.

Kijken door een Rode bril maakt dat dingen lukken 👀

Werkplaats Kijken door een Rode bril

Wat gaan we doen

Door een Rode bril is de manier waarop we als kinderen de wereld inkijken. Bij veel mensen zie je dat het kijken door een Rode bril in de loop der jaren beïnvloed raakt door het systeem, waarin we ons als samenleving bewegen. Dat systeem is soms meer van invloed op je denken en handelen dan je je bewust bent. Je zou kunnen zeggen dat je blik vertroebelt door wat voor jou normaal is.


Met een open blik.

Zien wat er wél is.

Uitgaan van het goede.

Dát is de wereld door een Rode bril.


In deze werkplaats maak je kennis met de Rode bril als hulpmiddel om te kunnen kijken van binnenuit. Dat is niet systeemgericht, maar mens- en wereldgericht. Een Rode bril verbindt en helpt om echt contact te maken. Oefening zorgt voor bewustwording en brengt in je school positieve energie en beweging van binnenuit.Doelgroep

Iedereen die met kinderen, jeugd, jongeren, mensen werkt. En ook voor ouders en aankomend professionals en hun opleierder.

Data en locatie

Op aanvraag en in overleg.

(45 - 90 minuten)


Meester

In deze werkplaats ont-moet je Nicole Hanegraaf. Nicole is oprichter van de Leefleerschool en auteur van het boek Onderwijs van binnenuit. In dit boek staat de theorie van de Rode bril uitgebreid beschreven.


Kosten

€ 840,- vrij van BTW voor groepen tot 16 deelnemers.


* Inclusief voorgesprek, voorbereiding, uitvoering en materialen. Exclusief reiskosten.

* Deze werkplaats kunnen we ook organiseren voor grotere groepen of voor meerdere groepen op een dag. Op aanvraag maken we een offerte op maat.

*Leefleerschool VAN BINNENUIT is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs en vrijgesteld van BTW.Goed te weten

We inspireren, ondersteunen en begeleiden professionals in scholen en kindcentra om de plek te worden die zíj van binnenuit willen zijn. Daarvoor maken we graag een aanbod op maat. Bijvoorbeeld in de vorm van een studiedag, een tweedaagse of zelfs een volledig afgestemd traject om te bewegen van systeemgericht, naar mens- en wereldgericht. Neem vrijblijvend Contact op en vertel ons je vraag of behoefte.


De vraag is niet óf het kan, maar hóe het kan.

Vragen

Heb je vragen, wensen, suggesties? Zin in? Neem Contact op!
bottom of page