top of page

Werkplaats Kijken door een Rode bril

Al heel wat teams hebben de kracht van de Rode bril ervaren. Deze manier van kijken zorgt voor een positieve leefleeromgeving. Voor minder gedragsgedoe. Het maakt dat dingen lukken. Ook in jouw school. Kijken door een Rode bril kan iedereen leren en daar gaan we in deze werkplaats mee aan de slag.

Werkplaats Kijken door een Rode bril

Op aanvraag

45 - 90 minuten

teams, onderwijs, opvang, zorg en welzijn

Met een open blik.

Zien wat er wél is.

Uitgaan van het goede.

Dát is de wereld door een Rode bril.


 


Wat gaan we doen

De mooiste dingen ontstaan van binnenuit. Dat ervaar je in deze werkplaats zelf. De theorie van de Rode bril geeft inzicht en biedt een gezamenlijke taal. De Rode bril helpt om echt contact te maken. Met jezelf, de ander én de wereld om je heen. Het is een hulpmiddel om te kunnen kijken van binnenuit. Daar wordt leven, leren en werken fijner van.


Je gunt ieder kind een wereld door een Rode bril. En iedere volwassene ook. Een Rode bril verbindt. Het is niet voor niets zo dat we ermee worden geboren ;-). Deze manier van kijken is in kern eenvoudig, maar in de uitvoering niet altijd makkelijk. Oefening zorgt voor bewustwording, positieve energie en beweging van binnenuit.


Doelgroep

Iedereen die met kinderen, jeugd, jongeren, mensen werkt. En ook voor ouders en aankomend professionals en hun opleierder.

Data en locatie

Op aanvraag en in overleg.

(45 - 90 minuten)


Meester

In deze werkplaats leer je van Nicole Hanegraaf. Nicole is auteur van het boek Onderwijs VAN BINNENUIT, waarin de theorie van de Rode bril uitgebreid staat beschreven.


Kosten

Op aanvraag. Afhankelijk van wensen, duur, locatie en grootte groep.


*Leefleerschool van-Binnenuit is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs en vrijgesteld van BTW.


Vragen

Heb je vragen, wensen, suggesties? Zin in? Neem Contact op!


bottom of page