Werkplaats op de PABO

Studenten en docenten dromen, creëren en maken samen. Zij bouwen samen de school van hun dromen. Een ervaring die bijblijft. Want als je je het kunt voorstellen, is het er eigenlijk al.

Werkplaats op de PABO

Op aanvraag

2,5 uur

pabo, hogeschool, studenten, docenten

Een school om van te dromen.

Vertragen. Stil staan. Bewust ZIJN.

Voelen. Vertrouwen. Ontwikkelen.

Creëren en doen. Samen maken verbindt. 


Wat gaan we doen

De grenzen van het onderwijssysteem zijn merkbaar. Steeds meer kinderen vallen op en zelfs uit. In schoolorganisaties wordt druk ervaren en professionals stappen regelmatig al na enkele jaren weer uit het vak. Er verschijnen masterplannen en incidentele geldpotjes, maar ook die lijken geen duurzame verandering op te leveren. Het moet dus anders. Niet meer systeemgericht, maar mens- en wereldgericht.


Wat betekent dat voor de lerarenopleiding? Hoe neem je studenten en docenten mee in deze noodzakelijke beweging van binnenuit?


In deze werkplaats nemen we de tijd om te vertragen. Met het ontwikkelpad als ondersteunend model, word je meegenomen op de weg van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. Na deze inleiding gaat de werkplaats open en komen de handen uit de mouwen. Want samen maken verbindt en verdiept. Daarom dromen, creëren en maken studenten en docententen met elkaar. Zij bouwen samen de school van hun dromen. Een ervaring die bijblijft.


"Als je je het kunt voorstellen, is het er eigenlijk al."


Doelgroep

Lerarenopleidingen die met hun docenten en studenten willen ontwikkelen in onderwijs van binnenuit.


Data en locatie

Op aanvraag en in overleg.


Meester

In deze werkplaats zijn we met minimaal twee Meesters. Nicole zorgt voor een inspirerende aftrap met een interactief verhaal wat raakt. Met de nodige humor zoekt ze de vertraging op en deelt in rap tempo nieuwe inzichten en handige hulpmiddelen om samen de school van je dromen te bouwen. Afhankelijk van het aantal bouwers komen we met meer Meesters naar de werkplaats.


Kosten

€ 820,- vrij van BTW (exclusief reiskosten en materialen) voor groepen tot 24 deelnemers.


* Tarieven gelden voor het schooljaar 2022 - 2023.

* Deze werkplaats kunnen we ook organiseren voor grote groepen. Op aanvraag maken we een offerte op maat.

*Leefleerschool van-Binnenuit is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs en vrijgesteld van BTW.


Vragen

Heb je vragen, wensen, suggesties? Neem gerust Contact op!