top of page
kurk.jpg
Leerlus.png

Een fout is niet fout. Leven = leren. 

Dat doe je iedere dag. 

 

De Leerlus maakt ieder leerproces zichtbaar als een continue groei met een stuwende kracht voorwaarts. In de Leerlus zit plezier, gevoel én vertraging.

Rode bril.jpg

Leven is een boeiende aaneenschakeling van leermomenten. Met de metafoor van de Leerlus maakt Nicole Hanegraaf dat zichtbaar.

kurk.jpg

Vertragen.
Voelen.
Vertrouwen.

Leren start op het moment dat je met je Rode bril vol goede moed deze wereld instapt.  Onderweg leer en ontdek je van alles. Over jezelf. Over anderen. Over de wereld. Over het leven. 

 

Met de Leerlus als metafoor help je kinderen om te ontdekken wat voor hen bij bepaalde (leer)uitdagingen werkt. Daarmee vergroot je het vertrouwen in het eigen lerend vermogen én ervaren zij de kracht van ontwikkelen van binnenuit. ♡

Leerlus
pijl

Gebruik met jong en oud.

Afdrukken, ophangen en gebruiken!

 

Klik voor een grotere versie. 

Leven en leren gaan niet vanzelf. Bij niemand. Soms kost het zelfs echt moeite. Als het lastig wordt, voel je dat. In je lijf merk je dan een vorm van onrust. Frustratie. Boosheid. Verdriet. Het kan van alles zijn. Je voelt je uit balans. Op wat voor manier dan ook. Dat is niet erg. Dat is leren.

kurk.jpg

leven
lang
leren

In je hele leven, of het nu in je werk, thuis of op school is, kom je steeds vanzelf een volgende uitdaging tegen. De ene is kleiner en de andere groter.

 

Soms duik je onderin de Leerlus en kan leven en leren bijzonder zwaar voelen. Zo’n diepte kost meer moeite en het kan dan langer duren voor je weer succes ervaart en balans voelt. Maar als je jezelf steeds de tijd gunt om te vertragen en te ontdekken wat voor jou in een bepaalde situatie werkt, vergroot je het vertrouwen in je eigen lerend vermogen en zul je de liefdevolle kracht ervaren van ontwikkelen van binnenuit.

..png

Eerste Hulp Bij Onrust

De EHBO kaart gebruik je als je op momenten moeite hebt om te vertragen en om de rust in jezelf te vinden. Werkt ook met kinderen!

kurk.jpg

Vakmanschap

Leer hoe je als team onderbouwd, verantwoord en op eigen wijze mens- en wereldgericht onderwijs ontwerpt, waarbij ieder kind leert.

bottom of page