top of page
Kenmerken OvB

THEORIE

DE RODE BRIL
 

Zie ieder kind door een Rode bril. Kijk in de spiegel door een Rode bril. De wereld wordt mooier door een Rode bril. 

De Rode bril is een hulpmiddel om te kunnen kijken van binnenuit. Leven, leren en werken wordt er fijner van. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander en je omgeving. Het is geen wonder dat kinderen ermee worden geboren ;-)


De Rode bril staat voor:

■ Met een open blik - nieuwsgierig en (nog) geen oordeel;

■ Zien wat er wél is - realistisch en gericht op ideaal;

■ Uitgaan van het goede - met liefde en plezier.

Poster Rode bril kleinst.jpg
Rode bril hartje site.jpg
Rode bril harten site.jpg

HANDIG 

HULPMIDDEL

 

De Rode bril komt overal van pas. Thuis, op straat en op je werk. Of je nu jong bent of ouder. In iedere situatie. Nu en in de toekomst. Dit hulpmiddel maakt je medemens liever, de sfeer in je groep zachter, het onderwijs passender en ieders leven mooier.

Kijken door een Rode bril gaat niet altijd makkelijk en is extra hard werken als het even niet vanzelf gaat. Bijzonder moeilijk zelfs als het echt lastig wordt. Maar de Rode bril is een sleutel voor succes. Dingen gaan lukken. Echt waar. Doe maar. Probeer. Struikel. Faal. Vier. Oefen. Oefen. Oefen. Ontdek dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit en dat jij het verschil kunt maken door de manier waarop je kijkt. 

Rood pad.jpg

DE WERELD

DOOR EEN RODE BRIL

Al heel wat professionals in onderwijs, opvang, welzijn en zorg hebben de kracht van de Rode bril ervaren en ook voor kinderen is het een waardevol hulpmiddel.

De theorie geeft inzicht en biedt een gezamenlijke taal. De Rode bril helpt om liefdevol contact te maken. Met jezelf, de ander én de wereld om je heen. Oefen veelvuldig met het kijken door een Rode bril. Het brengt positieve energie, licht, lucht en beweging van binnenuit.

Wil je meer weten over de Rode bril en hoe je deze in kunt zetten? In het boek Onderwijs van binnenuit kun je er uitgebreid over lezen. En ben je op zoek naar inspiratie, ondersteuning of begeleiding? Bekijk ons aanbod of neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat. 

bottom of page