top of page
Kenmerken OvB

Theorie

de Rode bril
 

Je gunt ieder kind een wereld door een Rode bril. En iedere volwassene trouwens ook. Het is een hulpmiddel om te kunnen kijken van binnenuit en daar wordt leven, leren en werken fijner van. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander en je omgeving. Het is geen toeval dat we allemaal met een Rode bril worden geboren. 

Kijken door een Rode bril is in kern eenvoudig, maar in de uitvoering niet altijd makkelijk. Toch kan iedereen het leren en zijn we er allemaal mee bekend. Het is namelijk de manier waarop je als kind de wereld inkijkt. Helaas verleren heel wat mensen deze natuurlijke manier van kijken in de loop der jaren. Maar het loont het om ermee te oefenen. In het boek Onderwijs van binnenuit kun je er uitgebreid over lezen.

De Rode bril staat voor:

■ Met een open blik (nieuwsgierig en (nog) geen oordeel);

■ Zien wat er wél is (realistisch en gericht op ideaal);

■ Uitgaan van het goede (met liefde en plezier).

Rode bril poster.jpg

Klik op de afbeelding voor een posterformaat.

Handig 

hulpmiddel

 

De Rode bril komt overal van pas. Thuis, op straat en op je werk. Of je nu jong bent of oud. In iedere situatie. Nu en in de toekomst. Dit hulpmiddel maakt je medemens liever, de sfeer in je groep zachter, het onderwijs passender en ieders leven mooier.

Het loont om te kijken door een Rode bril. Dat gaat niet altijd makkelijk en is extra hard werken als dingen even niet vanzelf gaan. Bijzonder moeilijk zelfs als het echt lastig wordt. Maar de Rode bril is een sleutel voor succes. Dingen gaan lukken. Ook in jouw leven. Echt waar. Doe maar. Probeer. Struikel. Faal. Vier. Oefen. Oefen. Oefen. Ontdek dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit en dat jij door de manier waarop je kijkt het verschil kunt maken. 

Rood pad.jpg

De wereld

door een Rode bril

Al heel wat professionals in onderwijs, opvang en zorg hebben de kracht van de Rode bril ervaren en ook voor kinderen is het een waardevol hulpmiddel.

De theorie geeft inzicht en biedt een gezamenlijke taal. De Rode bril helpt om liefdevol contact te maken. Met jezelf, de ander én de wereld om je heen. Oefen veelvuldig met het kijken door een Rode bril. Het zorgt altijd en overal voor positieve energie, licht, lucht en beweging van binnenuit.

Wil je meer weten over de Rode bril en hoe je deze in kunt zetten? Leefleerschool VAN BINNENUIT inspireert en organiseert activiteiten in verschillende fasen van ontwikkeling. Bekijk het aanbod of neem contact op voor een aanbod op maat. 

bottom of page