top of page
Kenmerken OvB

Theorie

de Rode bril
 

De Rode bril is een hulpmiddel om te kunnen kijken van binnenuit. De theorie is gebaseerd op Wetenschap van binnenuit en vindt legitimering in de werkelijkheid van jonge kinderen. 

Van binnenuit kijk je door een Rode bril. Met deze kijk op de wereld worden we geboren. In het boek Onderwijs VAN BINNENUIT kun je hier uitgebreid over lezen. De theorie van de Rode bril is in kern eenvoudig, maar in de uitvoering niet altijd makkelijk. 

De theorie kenmerkt zich door:

■ Met een open blik (nieuwsgierig en (nog) geen oordeel);

■ Zien wat er wél is (realistisch en gericht op ideaal);

■ Uitgaan van het goede (met liefde en plezier).

Rode bril poster.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Handig 

hulpmiddel

 

De Rode bril komt overal van pas. Thuis, op straat en op je werk. Of je nu jong bent of oud. In iedere situatie. Nu en in de toekomst. Dit hulpmiddel maakt de wereld mooier en het leven leuker.

Het loont om te kijken door een Rode bril. Dat gaat niet altijd makkelijk en is extra hard werken als dingen even niet vanzelf gaan. Bijzonder moeilijk zelfs als het echt lastig wordt. Maar de Rode bril is een sleutel voor succes. Dingen gaan lukken. Ook in jouw leven. Echt waar. Het kan. Doe maar. Probeer. Struikel. Faal. Ontdek. Vier. Oefen. Oefen. Oefen. De mooiste dingen ontstaan van binnenuit en het is aan jou.

Rood pad.jpg

De wereld

door een Rode bril

Al heel wat teams hebben de kracht van de Rode bril ervaren en ook voor kinderen blijkt het een waardevol hulpmiddel.

De theorie geeft inzicht en biedt een gezamenlijke taal. De Rode bril helpt je om echt contact te maken. Met jezelf, de ander én de wereld om je heen. Oefenen met het kijken door een Rode bril zorgt voor veel positieve energie en brengt jong en oud in beweging van binnenuit.

Wil je meer weten over de Rode bril en hoe je deze in kunt zetten? Leefleerschool van-Binnenuit organiseert verschillende activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Bekijk het aanbod of neem contact op voor een aanbod op maat. 

bottom of page