top of page
Kenmerken OvB

Matroesjka

als metafoor 
 

Wat zou er gebeuren als we proberen elkaar wat meer te begrijpen in deze wereld? Als we niet tegenover elkaar, maar naast elkaar gaan staan? Als we gewoon eens wat dieper kijken? Wat als we ons best doen de ander écht te zien?  

Matroesjka kan helpen met het geven van inzicht, zodat je jezelf en de ander makkelijker in 'volle omvang' kunt zien. Ze geeft informatie die helpt om echt Contact te maken. Van binnenuit.

 

In het boek Onderwijs van binnenuit kun je hierover lezen. Een groot deel van het boek gaat over contact. Contact is voorwaarde. Met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Dat contact maken is niet altijd eenvoudig. 

 

Matroesjka helpt om met liefde naar jezelf en de ander te kijken. Je zou haar kunnen zien als een leven in een leven in een leven. Matroesjka is niet zomaar speelgoed. Geven of krijgen heeft een bijzondere betekenis. Er wordt gezegd dat je liefde geeft als je dit speelgoed cadeau geeft.

Wat Matroesjka vertelt:

■ Je bent meer dan je ziet.

■ De ander is meer dan je ziet. 

■ Zo anders zijn we niet. 

Matroesjka.png

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Wil je meer weten over Matroesja en hoe je deze in kunt zetten? Leefleerschool VAN BINNENUIT inspireert en organiseert verschillende activiteiten in verschillende fasen van ontwikkeling. Bekijk het aanbod of neem contact op voor een aanbod op maat. 

bottom of page