top of page

Onderwijs

VAN BINNENUIT 

Het nieuwste boek van Nicole Hanegraaf heeft als titel 'Onderwijs VAN BINNENUIT'. Het wordt in het onderwijsveld bijzonder positief ontvangen. 

Lees de inhoudsopgave.

Luister de Meesterwerk podcast over het boek.

Bekijk meer informatie, modellen en posters uit het boek. 

Boek_Mockup__edited_edited.png
3192_001_edited_edited_edited.jpg

Hoe beweeg je van een knellend onderwijssysteem dat gericht is op 'het gemiddelde' naar boeiend onderwijs op maat voor iedereen? Dat antwoord zit niet in de zoveelste vernieuwing van buitenaf, maar roept om hervorming van binnenuit.

De grenzen van het onderwijssysteem zijn merkbaar. Steeds meer kinderen vallen op en zelfs uit. In schoolorganisaties wordt druk ervaren en professionals stappen regelmatig al na enkele jaren weer uit het vak. Er verschijnen masterplannen en incidentele geldpotjes, maar ook die lijken geen duurzame verandering op te leveren. Het moet dus anders. Niet meer systeemgericht, maar mens- en wereldgericht.

Bestel het boek. 

Inhoud
 

EE57C850-D745-4221-B8EE-D6ECEFE21447.jpeg

Routekaart

van binnenuit

In dit inspirerende en praktische boek word je bij de hand genomen in transitie van binnenuit.

Stap voor stap beweeg je over je eigen ontwikkelpad. De weg naar duurzame verandering is daarbij de weg naar binnen. Dat gegeven maakt de reis door dit boek extra boeiend. Een handboek vol inzichten en handreikingen waar je direct mee aan de slag kunt. Want als er íets is wat dit boek je leert is dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit.

Bestel het boek. 

“Voor de één is dit boek een handleiding, voor de ander meer een manifest. Weer een ander beschouwt het als zelfhulpboek, inspiratiebron of naslagwerk. Eigenlijk is het niet in een hokje te plaatsen.”

“Dit grensverleggende boek is geschreven om van betekenis te zijn voor ruim 1.500.000 kinderen en zo'n 140.000 (aankomend) professionals in ongeveer 6.000 basisscholen.”

“Het boek heeft me geraakt, geroerd en geïnspireerd. Iedereen die het leest, gaat de wereld én het onderwijs vast en zeker een beetje mooier, liever en beter maken." 

Handige hulpmiddelen

uit het boek

Onder de roodjes, vind je meer informatie en verschillende illustraties, posters en modellen uit het boek. Handig!

Roodjes boek
Doe de Leerlus.jpg
normaal.jpg
Rode bril.jpg
ABC.jpg
Matroesjka.jpg
Organisatiemodel.jpg
EHBO.jpg
Onderzoekscyclus.jpg
Ontwikkelcirkel.jpg
Schema fasen hervormen.jpg
rood vlak.jpg
3192_001_edited_edited_edited.jpg

Het boek Onderwijs VAN BINNENUIT werd geschreven voor professionals in het primair onderwijs, maar bereikte al snel een breder publiek.  

Het gedachtengoed, de inzichten en veel van de hulpmiddelen blijken vrij eenvoudig te vertalen naar andere sectoren. Voor ieder die met kinderen, jeugd, jongeren, mensen werkt. De ervaring in veel organisaties is dat regels en papieren soms belangrijker lijken dan mensen en hun manieren. Dat leidt tot veel administratie, een flinke werkdruk en te weinig tijd om de dingen te doen die er écht toe doen. Het boek kan dan de routekaart betekenen naar meer werkgeluk. 


 

Bestel het boek. 

Breed lezerspubliek
 

bottom of page