WhatsApp Image 2022-08-02 at 6_edited.jpg

Boek 

Onderwijs van Binnenuit 

Hoe beweeg je van een knellend onderwijssysteem wat gericht is op 'het gemiddelde' naar boeiend onderwijs op maat voor iedereen? Het antwoord zit niet in de zoveelste verandering van buitenaf, maar roept om hervorming van binnenuit.

De mooiste dingen ontstaan

van binnenuit

Professionals, kinderen en ouders lopen tegen de grenzen van het systeem. Steeds meer kinderen vallen op en vallen uit.

Professionals ervaren een enorme druk en stappen regelmatig al na enkele jaren weer uit het vak. Er verschijnen masterplannen en incidentele geldpotjes. Het systeem knelt en is duidelijk toe aan hervorming. Niet systeemgericht, maar mens- en wereldgericht.

142_001_edited.jpg
3187_001_edited.jpg

Routekaart

van binnenuit

In dit inspirerende en praktische boek word je bij de hand genomen in transitie van binnenuit.

Stap voor stap beweeg je over je eigen ontwikkelpad. De weg naar duurzame verandering is daarbij de weg naar binnen. Dat gegeven maakt de reis door dit boek extra boeiend. Een handboek vol inzichten en handreikingen waar je direct mee aan de slag kunt. Want als er íets is wat dit boek je leert is dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit.

Boekpresentatie

van Binnenuit


De feestelijke boekpresentatie is op donderdag 24 november 2022 tijdens het allereerste van Binnenuit Festival.

 

Op de hoogte blijven? Volg via sociale media of laat de nieuwsbrief bezorgen in je digitale postvak.

Bestellen bij uitgeverij Instondo via deze link

WhatsApp Image 2022-09-08 at 5.31.00 PM.jpeg

“Voor de één is dit boek een handleiding, voor de ander meer een manifest. Weer een ander beschouwt het als zelfhulpboek, inspiratiebron of naslagwerk. Eigenlijk is het niet in een hokje te plaatsen. Interessant leesvoer. Zeker als je betrokken bent bij het basisonderwijs.”

“Dit grensverleggende boek is geschreven om van betekenis te zijn voor ruim 1.500.000 kinderen en zo'n 140.000 (aankomend) professionals in ongeveer 6.000 basisscholen.”

“Dit is een boek wat geschreven moest worden. Het kan niet anders dan dat iedere lezer van dit boek geraakt, geroerd en geïnspireerd wordt. Na het lezen gaan die de wereld en het onderwijs vast en zeker een beetje mooier, liever en beter maken." 

Anneleen Mulder - Sperber