top of page
kurk.jpg
Onderwijs van binnenuit
Onderwijs van binnenuit

Dit boek is geschreven voor professionals in scholen en kindcentra en beschrijft het Ontwikkelpad als model om te bewegen van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. En dat kan overal!

 

Een inspirerend boek vol nieuwe inzichten, hulpmiddelen, handvatten en materialen, waarin duidelijk wordt dat JIJ ertoe doet! 

Boek_Mockup_.png

€ 39,95

2e druk
kurk.jpg

Het onderwijssysteem knelt. Steeds meer kinderen, ouders en professionals voelen dat het niet meer past. Scholen zoeken naar manieren om hun onderwijs binnen de wettelijke kaders te hervormen. Van systeemgericht naar mens- en wereldgericht.

Onderwijs van binnenuit geeft antwoord op de vraag: Ja, en HOE dan? Wat doet ertoe? Wat werkt? Welke stappen zet je? Het boek is gebaseerd op theorie, jarenlange ervaring in de praktijk en gevoed door de verhalen van tientallen kinderen, ouders, professionals en hun leidinggevenden uit het hele land. Zij maakten met hun school al de beweging van systeemgericht naar mens- en wereldgericht onderwijs.  

Hartje Hanegraaf

In dit inspirerende en praktische boek word je bij de hand genomen in transitie van binnenuit.

Het boek is een routekaart voor hervorming van binnenuit. Geen blauwdruk, maar een slingerend ontwikkelpad. Tijdens het lezen word je bij de hand genomen om de stappen te zetten die bij jou en jouw school passen. De weg naar duurzame verandering is daarbij de weg naar binnen. Dat gegeven maakt de reis door dit boek extra boeiend. Onderwijs van binnenuit is een boek om in je school mee aan de slag te gaan en tegelijk is het een persoonlijk ontwikkelproces. Een boek vol inzichten en handreikingen waar iedere professional direct het verschil mee kan maken. Want als er iets is wat dit boek je leert is dat JIJ ertoe doet!

..png

Gratis posters, praktische handvatten, inspiratie en achtergrondinformatie.

Klik voor meer informatie.  

Hartje
pijl
kurk.jpg
Matroesjka.png

De mooiste dingen ontstaan van binnenuit.

Het Ontwikkelpad wordt als ondersteunend en richtinggevend model gebruikt voor de activiteiten vanuit Leefleerschool VAN BINNENUIT. 

 

Het model biedt een gezamenlijke taal en ondersteunt vakmensen om mens- en wereldgericht te kunnen werken. 

Deze tweede druk is een herziene versie. In basis dezelfde inhoud, maar de vragen en opmerkingen van mensen die het boek hebben gelezen, maakten dat ik dingen nog preciezer kon (en wilde) beschrijven. En ook de tijd bracht weer nieuwe inzichten die in deze druk verwerkt zijn.

Ik gun elke leerkracht die weleens voelt dat het systeem knelt een exemplaar.

Nicole

kurk.jpg
podcast.jpg

Meesterwerk podcast

Hoe beweeg je van een knellend onderwijssysteem wat gericht is op ‘het gemiddelde’ naar boeiend onderwijs op maat voor iedereen? Het antwoord zit niet in de zoveelste verandering van buitenaf, maar roept om hervorming van binnenuit. 

In deze aflevering is Nicole Hanegraaf te gast. Zij neemt je mee hoe vanuit systeemgericht onderwijs te kantelen naar mens- en wereldgericht. Het antwoord zit al in je, en Nicole geeft je de route kaart. In haar boek ‘Onderwijs van binnenuit’ neemt Nicole de lezer mee door dit proces.

kurk.jpg

Onderwijs leiden met hart en ziel

Het kan! Voorbij de polarisatie. Het betekent een beweging van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. 

 

Te gast is Nicole Hanegraaf en we spreken over haar boek en werkwijze Onderwijs van binnenuit. Zij blijkt een onderwijsdier in hart en nieren te zijn met een brede, mensgerichte en praktische visie op onderwijs van ontwikkelingsgericht tot brede vorming.


Ontwikkelingsgericht- of vormingsgericht onderwijs? Leerling- of curriculumgericht? Praktijk doorleefd of wetenschappelijk onderbouwd? Of toch beide tegelijk? Kan dat? Kunnen een mensgerichte-pedagogische visie, een praktisch-didactische visie en een evidence-informed visie op onderwijs samengaan?

..png
Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen! Wat een inspiratie! Wat een ode aan ieder kind! Ik ben inmiddels met pensioen en zeg altijd dat ik het onderwijs nooit zou overdoen. Maar als ik dít boek lees.... Dankjewel! Het heeft me diep geraakt!
kurk.jpg
Image by Simon Hurry

Breed lezerspubliek

Het boek Onderwijs van binnenuit wordt ook buiten het onderwijs omarmd. 

 

Het gedachtengoed, de inzichten en hulpmiddelen vinden hun weg binnen het bredere sociale domein. Het boek is ook daar een routekaart om van een knellend systeem te hervormen naar ruimte voor ieders welzijn en ontwikkeling. Van werkdruk naar werkplezier!

..png

Ont-moeten van binnenuit

Ken je het boek?  Herken je je in het gedachtengoed? En wil je op eigen wijze bijdragen aan beweging van binnenuit?  

Kom dan naar een ont-moeting met gelijkgestemden!

bottom of page