top of page
Kenmerken OvB

Organisatiemodel

van Binnenuit
 

Wil je werk maken van kwaliteit van binnenuit? Het Organisatiemodel van Binnenuit helpt teamleren organiseren. In je organisatie maak je ruimte voor vakmanschap en werk van meesterschap. 

Wil je als school ontwikkelen in onderwijs van binnenuit, vraagt dat iets van je arbeidsorganisatie. Je kunt namelijk samen van alles willen, maar daar moet wel ruimte voor gemaakt worden. Ruimte om je vak goed uit te kunnen voeren én om eigen meesterschap te ontwikkelen, zodat je verantwoord duurzame keuzes kunt maken op de verschillende Terreinen van invloed voor je eigen school. 

 

In het boek Onderwijs VAN BINNENUIT vind je een organisatiemodel dat in de praktijk ontwikkeld is en in scholen met succes wordt gebruikt: het Organisatiemodel van Binnenuit. In het boek staat het model uitgewerkt, maar kort gezegd komt het erop neer dat je ruimte maakt voor het primair proces (werken in deelteams) en je richt op continue verbetering van de kwaliteit van dat proces (ontwikkelen in kernteams). Daarbij ligt het eigenaarschap bij de professional op de vloer. Bij leerkrachten, docenten en ondersteuners. Samen maak je werk van beter onderwijs. Eerlijker. Leuker. Inclusiever. Boeiender. Natuurlijker. Levendiger. 

Organisatiemodel.png

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Rood pad.jpg

Vakmanschap

Meesterschap ontwikkelen

Goed onderwijs wordt gemaakt door professionals die hun vak verstaan. 

In diverse kernteams ontwikkelen professionals meesterschap. Er wordt breed verkend welke actuele ontwikkelingen en inzichten er zijn op het gebied van pedagogiek, inhouden en didactiek op verschillende kernactiviteiten. Iedere professional wordt Meester (specialist) in huis.

Samen werk maken 

van kwaliteit van binnenuit 

 

Eigenaarschap voor ieder in het team om ‘de goede dingen’ te doen. Verantwoordelijkheid nemen. Doen wat de bedoeling is. Samen ontwikkelen in onderwijs van binnenuit.  

Wil je meer weten over het organisatiemodel en hoe jij dit toe kunt passen in jouw school of stichting? Leefleerschool van-Binnenuit organiseert verschillende activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Bekijk het aanbod of neem contact op voor een aanbod op maat. 

bottom of page