top of page
Kenmerken OvB

Ontwikkelpad

voor ontwikkelen van binnenuit

Werk jij in een school of kindcentrum en voel je ook regelmatig dat het systeem knelt? Heb je behoefte aan meer ruimte om de dingen te doen die ertoe doen? 

Het boek Onderwijs VAN BINNENUIT is een routekaart om van binnenuit te hervormen. Dat kan op iedere school. In dit boek word je bij de hand genomen met het ontwikkelpad als onderlegger. Stap voor stap ontwikkelen jullie de plek die je van binnenuit wilt zijn. De route start bij de pijl onderaan. Daar zie je een splitsing met aan je linkerhand een systeemgericht pad en aan je rechterhand een mens- en wereldgericht pad. 

 

  • Kies je voor het linkerpad?
    Dit pad wordt door volwassenen het meest gekozen. Dit is het systeemgerichte pad. Het is in onze wereld het dominante pad geworden. Het is het pad van meer, hoger, beter. Van hokjes, labels, hiërarchie. Van steeds sneller, steeds competatiever, steeds individualistischer. Op dit pad gaat het om hogere prestaties, meer druk, meer aanzien, meer geld, meer welvaart. Systemen lijken er haast belangrijker dan mensen. 
     

  • Kies je voor het rechterpad?
    Het pad rechts is voor kinderen het meest logische pad. Dit is een mens- en wereldgericht pad. Het is het pad wat leidt tot een samenleving waar het voor iedereen fijn is om te zijn. Tot welzijn van mens en wereld. Tot onderwijs wat niet knelt, maar waar voor iedereen ruimte is om tot volle bloei te komen. Inclusief, betekenisvol, boeiend. Waar vertrouwen is en waar verantwoordelijkheid ligt waar die hoort. Waar we samen leren van en voor het leven.

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Stap 

voor stap 

 

Stap voor stap beweeg je over je eigen ontwikkelpad. De weg naar duurzame verandering is daarbij de weg naar binnen. 

Wil je meer weten over het ontwikkelpad en hoe jij kunt bewegen van systeemgericht naar mens- en wereldgericht? Leefleerschool van-Binnenuit inspireert en organiseert verschillende activiteiten in verschillende fasen van ontwikkeling. Bekijk het aanbod of neem contact op voor een aanbod op maat. 

bottom of page