top of page
kurk.jpg
bij-dragen
bijdragen_edited.png
ont-moeten_edited_edited.png

Van binnenuit bewegen we van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. Zodat ieder kind kan ontwikkelen in onderwijs van binnenuit. Doe je mee? 

Je kunt op allerlei manieren iets doen en iedere bijdrage doet ertoe. Hieronder vind je wat ideeën, maar doe vooral waar jij energie van krijgt. Wat jij wílt. Vertraag, voel, vertrouw. De mooiste dingen ontstaan van binnenuit. ♡

kurk.jpg

Het systeem dat we al zoveel jaren kennen werkt niet meer. Er zijn teveel kinderen voor wie het niet past. Teveel leerkrachten die eruit stappen. Teveel druk op de ketel. Er zijn mensen die geloven dat het daarom nog efficiënter moet. De lat omhoog. Effectiever onderwijs, betere scores, hogere cijfers. Er zijn ook mensen die geloven dat een systeemverandering nodig is. Niet weer een vernieuwing of verbetering, maar een hervorming. Niet opgelegd van buiten, maar ontstaan van binnenuit.

Uiteindelijk zijn het de mensen in de praktijk die het verschil maken. Iedere dag opnieuw. Zij hebben daar vertrouwen voor nodig. En ondersteuning. Van muzikanten, kunstenaars, schrijvers, journalisten. Van wetenschappers, influencers, advocaten, onderzoekers, makers, bouwers, vinders, gevers.

Van mensen die durven geloven dat de mooiste dingen ontstaan van binnenuit. Die mee ruimte gaan maken om te vertragen, voelen en vertrouwen. Speelruimte zodat van binnenuit kan ontstaan.

 

We kunnen daar allemaal aan bijdragen. Ieder op eigen wijze. Welke rol of verantwoordelijkheid je ook hebt. Of je nu een ouder, jongere, begeleider, directeur, bestuurder, beleidsmedewerker, inspecteur of anders betrokken bent of je betrokken voelt.

 

Oordeel niet, maar stel de vraag:

Wat kan ík doen om bij te dragen?

Hartje pa en moeke_edited.png
kurk.jpg

We doen het samen

Samen bouwen we bruggen naar morgen. Naar onderwijs waar ieder mens gezien, erkend en gewaardeerd wordt. Waar welzijn en ontwikkeling van mens en Aarde centraal staat. Waar we liefdevol samen leven en leren van en voor het leven. Waar ieder kind kan ontwikkelen van binnenuit.

Daar kunnen we lang en kort over praten, maar laten we vooral dóen. Want doen maakt verschil.

Ideeën om bij te dragen

We geloven dat dóen verschil maakt, maar je mag natuurlijk ook financieel bijdragen. Bijvoorbeeld door exemplaren van het boek beschikbaar te stellen aan teams, door het financieren van een lezing of andere activiteit of door bij te dragen aan een documentaire over de beweging van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. Neem contact op en we verkennen samen.  

kurk.jpg
..png

Ont-moeten

Ken je het boek Onderwijs van binnenuit? Herken je je in het gedachtengoed? En wil je bijdragen aan beweging van binnenuit? 

Voel je welkom bij een ont-moeting met gelijkgestemden!

kurk.jpg
Missie van binnenuit.jpg

Je kunt allemaal bijdragen aan beweging van binnenuit. Ieder op eigen wijze. Of je nu ouder, begeleider, directeur, bestuurder, beleidsmedewerker, inspecteur of anders betrokken bent of betrokken voelt. Jij maakt verschil!

kurk.jpg

Rode bril

Verandering zit in jou. Het begint bij de manier waarop je kijkt. Stop met rennen. Vertraag, voel, vertrouw. Kijk van binnenuit. 

1

Kijk met een open blik

Nieuwsgierig en (nog) geen oordeel.

2

Zie wat er wél is

Realistisch en gericht op het ideaal

3

Ga uit van het goede

Met liefde en plezier.

Bril.png
bottom of page