Schrijf een samenvatting

Nog even geduld!

Er wordt hard gewerkt aan het eerste boek over ontwikkelen in onderwijs van Binnenuit!

Ontwikkelen

in onderwijs 

 

Het onderwijssysteem knelt. Steeds meer kinderen, ouders én professionals voelen dat het niet meer past. Scholen zoeken naar manieren om hun onderwijs binnen de wettelijke kaders te hervormen. Niet systeemgericht, maar mens- en wereldgericht.
 

De mooiste dingen

ontstaan van Binnenuit


Ontwikkelen in onderwijs van Binnenuit geeft antwoord op de vraag: Ja, en HOE dan? Wat doet ertoe? Wat werkt? Welke stappen zet je? Het boek is gebaseerd op wetenschap van Binnenuit, jarenlange ervaring in de praktijk en gevoed door gesprekken met tientallen kinderen, ouders, professionals en hun leidinggevenden uit het hele land die met hun school de beweging maakten van systeemgericht naar mens- en wereldgericht onderwijs.  
 

 

JIJ doet ertoe

wetenschap van Binnenuit

 

Dit boek is een routekaart voor ontwikkelen in onderwijs van Binnenuit. Geen blauwdruk, maar een slingerend ontwikkelpad. Tijdens het lezen word je bij de hand genomen over je eigen pad. De weg naar buiten is daarbij de weg naar binnen. Dat gegeven maakt de reis door dit boek extra boeiend. Ontwikkelen in onderwijs van Binnenuit is een boek om in je school mee aan de slag en tegelijk is het een persoonlijk ontwikkelproces. Een boek vol inzichten en handreikingen waar iedere professional direct mee aan de slag kan. Want als er iets is wat dit boek je leert is dat JIJ ertoe doet!

 

In 2022

Uitgeverij Instondo


De feestelijke boeklancering is op donderdag 24 november 2022 tijdens het allereerste van-Binnenuit Festival. En jij kunt daarbij zijn! Voel je welkom, laat je inspireren en doe mee in tal van Werkplaatsen, Meesterklassen, Cafés en Marktplaatsen. Binnenkort meer informatie!

“Voor de één is dit een handleiding, voor de ander meer een manifest. Het is ook te beschouwen als zelfhulpboek, inspiratiebron of naslagwerk. Eigenlijk is het gewoon niet in een hokje te plaatsen. Zeker een aanrader voor ieder die betrokken is bij het onderwijs.”

 

“Dit grensverleggende boek is geschreven om van betekenis te zijn voor ruim 1.500.000 kinderen en zo'n 140.000 professionals in ongeveer 6.000 basisscholen."

“Dit is een boek wat geschreven moest worden. Het kan niet anders dan dat iedere lezer van dit boek geraakt, geroerd en geinspireerd wordt. Al die lezers gaan de wereld en het onderwijs een beetje mooier, liever en beter maken."
Anneleen Mulder - Sperber