top of page

"Hoe gaaf zou het zijn als.."

Bijgewerkt op: 15 nov. 2021Tim ontmoet ik zo'n 2 jaar geleden bij een uitzending van de #ORTS in het Oosterhoutse theater De #Bussel. Deze authentieke doener die als Tim The Travelling Teacher de wereld rond had gereisd, zat net als ik in een panel wat geïnterviewd werd over 'onderwijs'. Het bleek een ontmoeting met impact. Tims verhaal. Zijn passie. Zijn open blik naar de wereld. Zijn lef. En zijn daadkracht. Ze bleven me bij.


Vandaag sprak ik hem weer. In 'zijn' sociaal maatschappelijk buurthuis De Cour in Terheijden werd ik rondgeleid door de uitdagende ruimten van De Leerfabriek en de rest van dit gebouw vol potentie. Ik was opnieuw geraakt door zijn enthousiasme, zijn passie en door het feit dat hij 'het gewoon doet'.


Aan de lege bar van het buurthuis vertelt hij over de dromen die hij mee waar maakt voor kinderen in Afrika vanuit stichting The Dream Factory, die hij hiervoor oprichtte. En we filosoferen natuurlijk over het doel van onderwijs, we spreken over de kanteling van het systeem en we delen hoe gaaf en nodig het is om in verbinding te blijven en in beweging te komen. Van binnenuit.


Onderweg weg naar huis besef ik dat de beweging werkelijk gaande is.

Misschien nog niet altijd aan de oppervlakte, maar de onderstroom komt steeds meer boven. Buiten gebaande paden worden prachtige nieuwe mogelijkheden ontdekt. Steeds meer mensen die gewoon gaan DOEN waar ze werkelijk in geloven. Met als enige doel de wereld een klein beetje mooier maken. Voor zichzelf én de ander.

En mijn hart maakt een sprongetje.

Het komt dichterbij. Steeds een beetje meer. Het is een beweging die niet meer te stoppen is. Een beweging richting een wereld waarin iedereen erbij hoort, zich van waarde voelt en ertoe doet. Een wereld waarin we een beetje liever zijn. Voor onszelf, voor de ander en de wereld om ons heen. Wat dacht je ervan? Hoe gaaf zou het zijn als…


164 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page