top of page

Over mij


Mijn missie is dat ieder kind kan ontwikkelen in onderwijs en opvang van binnenuit. Inclusief, liefdevol, betekenisrijk, op eigen wijze. ♥️


Het vraagt een beweging van systeemgericht naar mens - en wereldgericht. Die kunnen we alleen van binnenuit maken. Met alle liefde ben ik daarbij van betekenis en ik deel en verbind graag met iedereen die dat ook wil. Om teams daarbij te versterken, verzorgen we met leefleerschool VAN BINNENUIT onder andere lezingen, ont-moetingen, informatiebijeenkomsten, advies voor leiders, teamdagen, scholing voor professionals in onderwijs en opvang en trajecten op maat.


We kunnen er denk ik niet meer omheen dat verandering nodig is. Een gevoel van urgentie begon voor mij in 1997 bij mijn eerste vaste baan op een kleurrijke basisschool in de stad. Door de kinderen van mijn groep 3 besefte ik al vrij snel dat het onderwijssysteem waar ik zelf prima van geprofiteerd heb, voor heel wat kinderen knelt en weinig ruimte biedt voor ieders potentieel, eigenheid en behoefte. Het voelde oneerlijk. En onterecht. School zou toch voor ieder kind een plek moeten zijn waar het vanuit volle verwachtingen alle kans krijgt van binnenuit te ontwikkelen?


In de jaren erna viel me in verschillende leidinggevende rollen op dat het systeem niet alleen voor kinderen, maar ook voor heel wat collega’s knelt. Te veel sturing op regels en cijfers van buiten en te weinig vertrouwen en ruimte voor vakmanschap van binnenuit.


Tegelijk heb ik ook ervaren dat het anders kan. In binnen- en buitenland zijn er heel wat mooie voorbeelden. Door gewoon met collega's aan de slag te gaan, ontdekte ik dat je bestaande systemen kunt hervormen van binnenuit. Ik leerde wat daarbij niet werkt en ook wat er juist wél toe doet. IK Ontwikkel gereedschap om teams hierbij te ondersteunen en raak er steeds meer van overtuigd dat een hervorming van systeemgericht naar mens- en wereldgericht met de juiste hulpmiddelen in elke organisatie mogelijk is.


Benieuwd? Kijk lekker rond op deze website of lees mijn boek. En neem contact op als je op zoek bent naar inspiratie, ondersteuning, begeleiding of verbinding in de beweging van systeemgericht naar mens- en wereldgericht. Ik zie ernaar uit je te ont-moeten!


Warme groet van binnenuit, Nicole


---

Vertraag, voel, vertrouw.

De mooiste dingen ontstaan van binnenuit. ♡

Meer over mijBadges

  • Meester
    Meester
    Zet eigen kennis en kunde in om anderen van binnenuit te ondersteunen.

Overzicht

Bedrijf
Leefleerschool VAN BINNENUIT

kurk.jpg

Ik doe mee!

We hoeven niet te wachten. Het systeem zijn wij. Van binnenuit bewegen we naar onderwijs, opvang en (jeugd)zorg waar ieder kind kan ontwikkelen van binnenuit.  

Nicole Hanegraaf

Beheerder

Auteur II Spreker II 𝗜𝗞 𝗢𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹aar II Oprichter 𝗟𝗲𝗲𝗳𝗹𝗲𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹 𝗩𝗔𝗡 𝗕𝗜𝗡𝗡𝗘𝗡𝗨𝗜𝗧 🌱

Meester
+4
Meer acties
bottom of page