top of page

Ieder kind telt. Voor ieder kind is ruimte.

Bijgewerkt op: 30 nov. 2021

Professionals, ouders en kinderen delen hun verhaal over onderwijs van binnenuit. Onderwijs wat niet systeemgericht is, maar mens- en wereldgericht.


Hieronder het verhaal van Iris van Nunen. Voor deze juf is onderwijs een feestje!

Wat ben ik blij dat ik mag werken op brede dorpsschool St. Jan. Een kleine school voor WereldWijs onderwijs in Oosteind (NB). Op onze school doet iedereen ertoe en ieder kind hoort erbij en mag er zijn. Een aantal jaren geleden ben ik op deze school begonnen en ik moest eerst best even wennen. Ik werd er in het begin heel onzeker van.


Hoe moest ik met kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 10 jaar werken in een stamgroep? Ik vond het spannend om de methode los te laten.


Toen ik net begon voelde ik meteen de ruimte om zelf te leren en ontdekken. Met collega's in de buurt die er voor me waren als ik het nodig had. Ik leerde naar kinderen te kijken en ze ook echt te zien. Ik kijk nu gewoon naar waar het kind behoefte aan heeft en speel daarop in.


En dat gaat me best goed af! :-)

Ik vraag me gewoon iedere keer af: Wat wil ik voor de kinderen? En doe ik wat bijdraagt? Hoe laat ik ze groeien tot hun mooiste en beste ik? Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig, fijn en gehoord voelen en dat kan met ons onderwijs.


Ieder kind telt. Voor ieder kind is ruimte.

Ik voel die ruimte en kan die daarom ook geven aan de kinderen in mijn groep. Ze zijn mede-eigenaar van hun ontwikkeling en hebben plezier in het leren. Iedere dag is anders. We dansen, knutselen, bewegen, zijn stil, voeren gesprekken, werken off- en online, lezen uit boeken of strips, zijn veel buiten en leren ondertussen zo ontzettend veel. Zolang de doelen en bedoelingen maar helder zijn, ben ik als leerkracht vrij om zelf mijn onderwijs te ontwerpen. Daarom voelt elke dag voor mij als een feestje!

Juf Iris


Facebookpagina van Brede dorpsschool St. Jan via deze link.366 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page