top of page

HANDEN UIT DE MOUWEN

Werkplaats op locatie: Onze Meesters Inrichting en materialen zijn inspirerende en praktische aanpakkers in het kwadraat. Zij helpen graag bij het opruimen, ordenen en inrichten van een uitnodigende en uitdagende leefleeromgeving in jouw groep, school of kindcentrum (PO - VO - MBO).

HANDEN UIT DE MOUWEN

Op aanvraag

Op aanvraag

team, deelteam, kernteam (3-6 personen per school)


Wat gaan we doen

De inrichting van een ruimte is belangrijk en van grote invloed op gedrag. Niet voor niets wordt de ruimte benoemd als pedagoog. Kinderen én volwassenen gedijen in een inspirerende, uitnodigende ruimte waar je je thuis kunt voelen.


Handen uit de mouwen.

Een omgeving om van te smullen.

Uitnodigend en uitdagend voor jong en oud.

Snoep voor het oog en zin om aan de slag te gaan.


In deze werkplaats steek je de handen uit de mouwen om samen een opgeruimde, uitdagende leefleeromgeving te bouwen. Er kan veel! Van het ordenen en opruimen van de bestaande omgeving, tot het inrichten van een betekenisvolle hoek/deel van de ruimte. En van het inrichten van een uitnodigende kast tot het realiseren van een eigentijdse huiskamer waar jong en oud zich fijn voelt en lekker kan werken. Het is zelfs mogelijk om een volledig leefleerplein in te richten waar ieder kind verleidt wordt om er aan de slag te gaan.


Vooraf aan de werkplaats

  • Telefonisch overleg om vragen, wensen en mogelijkheden te verkennen;

  • Met je team (hele team, deelteam en/ of kernteam) maak je vanuit visie een sfeerbord. Liefst ook samen met kinderen;

  • Met de verkregen informatie maakt een Meester materialen en middelen een uitvoeringsplan.


Tijdens de werkplaats (in overleg 2 - 4 uur)

  • Samen met collega's (opvang en/of onderwijs) steek je de handen uit de mouwen om een uitdagende plek op jullie leefleerplein te bouwen;

  • Je gaat samen ruimen, ordenen en creëren;

  • Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van aanwezige materialen;

  • Een Meester materialen en middelen doet met jullie mee!


Na de werkplaats

  • Uitdagend en uitnodigend en klaar voor gebruik :-)
Meesters van binnenuit

Met een beperkt buget tovert Nici saaie schoolgebouwen om tot boeiende en uitnodigende werkplaatsen voor de toekomst. Haar kracht zit in het maken van verbinding en zij kent de praktijk van scholen en kindcentra van binnenuit. Nici reisde de wereld rond en liet zich inspireren door de schoonheid van natuur, de puurheid van mensen en de culturele diversiteit. Haar rijke ervaring zorgt ervoor dat zij ruimtes weet te realiseren waar ieder zich thuis kan voelen.


Met haar wortels in de kinderopvang, bekijkt Maya als bevlogen pedagogisch professional de ruimte door de ogen van de gebruiker. Zij richtte al heel wat ruimten in onderwijs en opvang opnieuw in en weet iedere keer weer een eigentijdse, uitnodigende inrichting en warme sfeer te creëren. Voor Maya is het belangrijk dat in een ruimte meteen duidelijk is wat de bedoeling is. Met veel liefde en creativiteit en beperkte middelen zorgt zij voor een metamorfose in iedere ruimte.


Data

Op aanvraag.


Kosten

€ 920,- inclusief materialen (beperkt budget).

Deze prijs is vrij van BTW en exclusief reiskosten.


* Tarief geldt voor de inzet van één Meester.

* Tarief is voor het kalenderjaar 2023.

* In de voorbereiding wordt afgestemd wat binnen het budget gerealiseerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan: een bouwatelier, een lettertuin, een rekenhoek, een taalwerkplaats, een kunstatelier, een woonplein of een ontdekruimte; * Op aanvraag maken we een offerte op maat.


Vragen

Heb je vragen, wensen, suggesties? Neem gerust Contact op!
bottom of page